Nieuws

In de Kleine Toonzaal van Simone Stawicki zijn vanaf 1 juni t/m 25 augustus 2021 mijn sieraden te zien en schilderijen van Simone. Kijk voor openingstijden op www.dekleinetoonzaal.nl

 

 

De atelierroute Huizen organiseerde vanaf half april tot begin mei 2020 een virtuele tentoonstelling met als thema: “75 jaar vrijheid”. Dit is mijn ingezonden werk:

explosie van rood-wit-blauw


Na een onderdrukking van vijf jaren kon de Nederlandse vlag weer vrijuit worden getoond. Vrijheid is voor mij dat je jezelf kunt zijn en je leven kunt leiden zonder angst of wantrouwen. Ik ben na de oorlog geboren. Mijn moeder had het vaak over de angst waarmee ze leefden in de oorlog het feit dat je niemand kon vertrouwen. 

Mijn medium is textiel en mijn vormgeving: sieraden in de brede zin van het woord. Bij deze opdracht dacht ik meteen aan de Nederlandse vlag. Maar, volgens protocol mag de Nederlandse vlag niet worden verknipt. Ik kon dus de vlag niet als materiaal gebruiken. Dit sieraad bestaat uit tafelvlaggetjes en fietsvlaggetjes die niet verknipt zijn. Ze zijn vastgenaaid op een (wel verknipte) wimpel. Op een paar vlaggetjes heb ik het getal 75 geborduurd.

 

Benieuwd hoe ik mijn sieraden maak? Iedereen is welkom in mijn atelier aan de Energieweg nr.8a in Huizen. Maak wel even een afspraak via 06-2247 9893 want ik ben er niet altijd!